Skrevt d. 04.10-2022

5 gode grunde til at anskaffe sig en Bichon Frisé

Hvilken hund skal man vælge, når man nu har en masse hunderacer at vælge i mellem? Der kan være mange faktorer på spil i valget, som inkluderer alt fra personlighed, størrelse, behov for fysisk aktivitet og stimulation mentalt, temperament, god til børn og særlige evner såsom sporhund, politihund, handicaphund og militærhund. Alle disse kriterier skal gerne passe til dit behov, præferencer og smag og livsstil som hundeejer, og har du brug for at træffe din beslutning på et informeret grundlag, så her giver vi 5 gode grunde til at anskaffe sig en Bichon Frisé. 

5 Gode Grunde Til At Anskaffe Bichon Frise

1. Behøver ikke så megen plads

Bor du småt i for eksempel et rækkehus, et kollegie eller en lejlighed i byen, vil der være lidt plads, som hunden kan boltre sig på. Dette kræver, at du vælger en hund, der ikke har brug for megen fysisk udfoldelse og motion som de større hunde typisk har. Her er Bichon Frisé et oplagt valg, i det den ikke kræver så megen motion og bevægelse, og kan trives på lidt plads i hjemmet.

Den er oprindeligt avlet som en selskabshund, hvor den også har, grundet dens lille størrelse, siddet på skødet af sine ejere, hvilket viser noget om, hvor lidt plads, den egentlig har brug for.

Skal I ud at rejse, er den også her meget tilpasningsdygtig med hensyn til pladsen, i det I kan have den med i toget, i metroen, i flyet og på hotelværelset, uden at den har brug for megen bevægelse. I kan også snildt have den med til selskaber, hvor den sidder i en hundekurv på restauranten eller ligger på et tæppe et sted i hjemmet. Alt sammen noget, som gør, at den er fin at have med rundt. 

Er du meget på farten, og kører du meget i bil eller cykler du på arbejde, kan du også have den med her. Den kan sidde i cykelkurven eller på bagsædet i bilen, og den skal blot trænes til det fra hvalp, så den ved, hvad det handler om. Giv den eventuelt et tryghedstæppe at sidde og ligge på, så den føler sig tryg hele tiden undervejs. Det skal gerne dufte af den, så den føler sig hjemme. 

2. God til børn

En Bichon Frisé går for at være en glad og livlig og blid hund, der er god til børn. De lidt større børn kan nemt lege med den og kaste bold, pind og pivedyr med den, mens de lidt mindre børn lige skal vide, hvordan de omgås den.

Den kan godt gå for at snappe lidt, når der er små børn, der tumler og den bliver forvirret eller ligefrem hevet i eller trådt på. Vær lidt opmærksom her, men som regel er den fin og venlig, også når det gælder andre dyr og hunde. En Bichon Frisé er også meget socialt anlagt, selvom den ikke ligefrem opsøger det sociale selskab.

Den kan dog godt lide at være en del af en familie og føle sig inkluderet heri, deraf også dens navn som selskabshund. Den kan også fint fungere, når den er i parker og på legepladser hvor der er børn, der leger. Her kan den godt finde på at lege med, i det den er en meget legesyg hunderace. 

3. Har en flot pels 

Hvis du er en hundeejer, der går op i dit kæledyrs udseende, kan du med fordel vælge en Bichon Frisé. Den er superflot med sin hvide, mælkehvide pels, der bliver stor, hvis man ikke klipper den. Den bliver typisk klippet som en løve omkring hovedet, hvor den får en stor manke, der giver den et majestætisk udseende.

Den er da også oprindeligt blevet brugt som selskabshund for adelen, hvilket viser sig ved dens klipning, der er blevet overført via generationer. Den kræver dog megen pelspleje, og her skal man børste den dagligt og også jævnligt tage den i bad. Ligeledes skal den jævnligt til frisøren for at blive klippet i sin løveform, men når dette er blevet gjort, ligner den også en million. 

Her kan du nemt tage den med til udstillinger og konkurrencer, hvis den har en stamtavle, hvor den dyster mod andre Bichon Friséer. Den elsker simpelthen opmærksomhed, så dette vil den trives rigtigt godt med. Den vil kunne mærke, når I skal afsted, og du gør den klar og børster den, vasker den og friserer den. 

4. Har et lille madforbrug 

Er der få penge på budgettet, og arbejder du for eksempel deltid, er studerende eller arbejdsledig, kan der være store udfordringer med at have en større hund, der godt kan spise en ud af huset. Her er det en stor fordel, at Bichon Frisé ikke spiser nær så meget og kan klare sig med meget mindre hundemad.

Den kan også sagtens få nogle af dine egne rester fra aftensmaden samt små rugbrødshapsere og pålæg på. Dette gør, at du kan spare en del penge i budgettet, når du skal made den dagligt og i mange år. Den er også nem at have med ude på restaurant eller til private selskaber, hvor du ikke behøver at slæbe mange kg. hundemad med, men kan have det i en lille boks. Det kan både være godbidder samt rigtig hundemad, som du her giver den. 

5. Kræver ikke megen træning

En Bichon Frisé er, som andre selskabshunde, svær at opdrage på et meget ambitiøst plan. Den gør lidt, så dette skal man heldigvis ikke opdrage den til at lade være med. Den er dog en hund, der skal have leg ind som træningsform, som skal være sjov og også bestå af kortfattede sessioner.

Den kan ikke koncentrere sig i længere tid ad gangen, og her skal man nok ikke tro, at man skal til hundedressur og agility træning med den, men blot vænne den til at gå pænt i snor samt ikke snappe af mindre børn, hvis den bliver for ivrig. Det kan være en stor fordel at have en hund som denne, der ikke kræver så megen træning, hvis du enten er første gangs hundeejer eller bare ikke har tid til at gå til træning med den og opdrage den over længere stræk.